Er lystfiskeri miljøvenligt?

Hvis du er lystfisker, kan det være, du har tænkt over, om lystfiskeri har nogen påvirkning på miljøet og klimaet. Som udgangspunkt kan vi berolige dig med, at lystfiskeri ikke har nogen direkte indflydelse på selve klimaet, så du skal ikke være bange for, at du eksempelvis er med til at forværre det ved at fange en fisk i ny og næ for at sætte den ud.

Der er med andre ord mange andre områder, hvor du kan gøre en forskel, hvis du har lyst til det. Du kan skifte over til at bruge energi fra solceller, få installeret jordvarme eller købe en elbil frem for en benzin eller diesel bil.

Etisk og moralsk

Dog kan du sagtens snakke om etiske og moralske værdier i forhold til lystfiskeri. Men det har ikke mange videnskabelige effekter på miljøet. Dog kan de nye tider måske få dig til at tænke lidt mere over, hvorfor du er blevet lystfisker, og om det er en god idé at fortsætte med det.

Men denne diskussion er selvfølgelig kun en diskussion, du kan tage op med dig selv. Og det er op til dig selv at afgøre, om du mener, at lystfiskeri er i orden eller ej.

Forskel på lystfiskeri og erhvervsfiskeri

Derudover er det også vigtigt at huske på, at der er stor forskel på lystfiskeri, hvor du tager ud engang imellem for at fange en fisk eller to, hvis du er heldig vel og mærke, for så at sætte den ud igen, og erhvervsfiskeri, som tager nogle helt andre midler og metoder i brug.

Erhvervsfiskeri er igennem så mange led, så der formodentlig er en form for klimaeffekt involveret. Men så længe du bare holder dig til lystfiskeri, behøver du ikke nødvendigvis at forholde dig til erhvervsfiskeri, da det er en helt anden boldgade.

Forskel på lystfiskeri og erhvervsfiskeri

Forskel på lystfiskeri og erhvervsfiskeri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.