Hvordan vælger du den rette vandrerygsæk

Vi mennesker har et grundlæggende behov for at udforske verden. Dette har medført, at mange mennesker tager på dannelsesrejser. Det er specielt unge mennesker, som parkerer den hektiske hverdag og tager på måneder lange rejser – ikke blot for at lære mere om andre lande og kulturer, men også for at lære mere om sig selv. Disse rejser er ofte vandrerrejser, hvilket medfører, at man har behov for at transportere ting rundt på nemme måder. Derfor er vandrerygsækken også det vigtigste redskab på din vandretur. I denne artikel får du netop gode råd til, hvordan du vælger den helt rigtige rygsæk, samt hvilke rygsække der er bedst egnet til forskellige rejsedestinationer.

Vælg den rigtige størrelse

Foruden kvalitet og materiale er det rigtig vigtigt, at din vandrerygsæks størrelse matcher den rejse, som du skal på. Hvis du skal på en tre måneders lang vandrerejse til Asien, skal din vandrerygsæk kunne indeholde større mængder tøj og udstyr. Hvis du derimod skal en uge til Spanien, skal den ikke indeholde de samme mængder.

Der findes nogle litermål, som cirka angiver, hvor stor rygsækken skal være til rejsen. 40-60 liter er beregnet til en længere rejse eller vandretur, hvor du netop har en større oppakning af tøj og andet inventar. Hvis du derimod skal på en meget lang vandretur, hvor mad, telt og specielt udstyr skal medbringes, skal vandrerygsækken kunne indeholde hele 60-120 liter. Hvis du stadig er i tvivl om størrelsen på din vandrerygsæk, kan du besøge din lokale Spejder Sport butik, som her kan vejlede og rådgive dig, så du tager på rejse med det helt rette udstyr.

Vælg vandrerygsækken efter rejsedestinationen

Mærket Deuter har lavet en serie af rygsække, som de kalder for ”guide”. Disse er beregnet til vandreture i områder med sne, og de er specielt designet til kvinder. Er du en kvinde, og skal du på skiferie eller en vandreferie i et område med sne, så er en rygsæk fra Deuters serie den ideelle. Hvis du derimod skal på en kortere vandrerejse i et mere eksotisk område, er en vandrerygsæk fra Ospreys serie Exos 46 den helt ideelle løsning. Denne rygsæk er dog en smule dyr, men kvalitet og materiale er aldeles holdbart.

Hvis du skal på jordomrejse eller skal rejse i mange måneder, vil en vandrerygsæk fra Fjällräven derimod være den ideelle løsning. Modellen hedder Kajka 75 og er en speciel god løsning, som kan klare selv den mest opslidende vandretur, uden at det lader sig mærke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.