Installer en varmepumpe til dine havedamsfisk

Hvis du gerne vil have fisk i din have, som også kan klare vinteren, kan det være en god idé at kigge nærmere på havedamsfisk. Guldfisk og mange andre arter kan sagtens tåle kulden i vandet, hvis de har mulighed for at opholde sig lidt lunt.

Hvis du gerne vil gøre det muligt at holde vandet lunt om vinteren, så dine fisk ikke har problemer med at overleve de kolde stunder, kan du med fordel installere en varmepumpe. Så bliver det langt nemmere at holde vandtemperaturen udholdelig for dine fisk.

Hold vandet og bunden ren

Du skal blot sørge for, at der er nok ilt i vandet. Hvis der ikke er det, kan det få alvorlige konsekvenser for dine fisk. En af måderne du kan hjælpe til at holde ilten i vandet er blandt andet ved at rense bunden i dammen for slam og løv, da det er med til at optage ilten. Fjerner du det, vil ilten forblive i vandet.

Når du etablerer din dam, er det altid en rigtig god idé at lade hele dammen falde til, før du putter din fisk i. Den skal gerne lige have et par uge til at blive god, så dine fisk har ordentlige rammer at bo i.

Midtpunktet i en hyggelig have

Der er nu ikke noget som en havedam i en have. Det er helt klart med til at gøre en have langt mere hyggelig, især hvis der er mulighed for at have fisk i vandet.

Selvom det kræver lidt arbejde at holde vandet og dammen ren, passer fiskene langt hen ad vejen sig selv. De skal bare have lidt foder, og så kan du ellers bare nyde dem resten af tiden. Det sætter virkelig prikken over i’et i den perfekte have. Det er helt sikkert.

Installer en varmepumpe til dine havedamsfisk

Installer en varmepumpe til dine havedamsfisk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.