Overvejer du at begynde at gå på jagt?

Går du med tanken om at tage et jagttegn og begynde at gå på jagt, kan vi her hjælpe dig lidt på vej.

At gå på jagt er ikke bare en rigtig god mulighed for at være selvforsynende med kød stort set hele året rundt. Det er også en utrolig populær hobby, hvor der både er plads til fordybelse og en masse gode bekendtskaber, hvor du kan finde nye venner for livet.

Så meget koster et jagttegn

Du skal have et jagttegn i Danmark, før du må gå på jagt. For at kunne få et jagttegn kræver det, at du består en såkaldt jagtprøve, efter du har taget de indledende kurser. Kurserne skal tages hos godkendte undervisere, og det kan både udbydes af privatpersoner samt virksomheder.

Når du har taget kurset og forhåbentlig bestået din prøve, skal du betale for at få selve jagttegnet. Selve jagttegnsafgiften ligger på 500 kroner samt 21 kroner i forsikring. Jagttegnet skal fornyes en gang om året, hvilket betyder, at det altså vil koste dig 521 kroner om året at have dit jagttegn.

Husk det rigtige udstyr

Når du har fået dit jagttegn, kan du glæde dig over, at du snart skal ud på en rigtig jagt for første gang. Men inden du kan tage af sted, skal du selvfølgelig sørge for, at du har det rette udstyr med dig.

Der findes et hav af butikker, der sælger jagtudstyr, så der er nok at vælge imellem. Du kan selv bestemme, om du vil købe dit udstyr over nettet, eller om du vil gå ned i en butik, hvor du også kan få personlig betjening.

Husk at købe jagtudstyr af en god kvalitet, så du er sikker på, at du får noget grej, der holder i længden, og som ikke mindst virker.

Lån penge nu, hvis du vil have nyt jagtudstyr, men ikke mangler plads i budgettet. Husk dog aldrig at låne mere end du har råd til. Lånet skal jo også betales tilbage. Så er det bedre at vente lidt til du har sparet op 🙂

Gå på jagt alene eller sammen med andre

Efter at du har været ude og investere i et jagttegn samt det rette udstyr, er du klar til at gå på jagt. Dette kan du enten vælge at gøre alene, eller du kan gøre det sammen med en gruppe bestående af andre jægere.

Der er mange jægere, der vælger at gøre begge dele. Der er en ro og fordybelse i at sætte sig ud i et jagttårn eller skydetårn alene og følge med i naturens udvikling i løbet af dagen. Men det kan også være utroligt hyggeligt at mødes med øvrige jægere og være sammen om oplevelsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.