Overvejer du at investere i en svømmevest?

Alle sømænd og sejlere ved, at det er en grundregel, at man har respekt for havet. Lige så smukt som det er på en stille solskinsdag, lige så farligt kan det være i et uvejr. Nogle gange skal der end ikke et uvejr til, før man kan risikere at falde over bord – der kan simpelthen bare være tale om et hændeligt uheld. I sådanne situationer er det en god idé at bære en svømmevest. Spørgsmålet er så, om du skal vælge at have redningsveste eller svømmeveste om bord på dit skib. Det vil vi komme lidt nærmere ind på i denne artikel.

Svømmevest eller redningsvest?

En svømmevest og en redningsvest har begge til formål at give opdrift, mens man ligger i havet. Der er dog en væsentlig forskel på disse to: Redningsvesten har en krave, der medfører, at man bliver vendt ved overfladen, så luftvejene er fri og man kan trække vejret. Dette er nødvendigt, hvis man eksempelvis af en eller anden årsag er bevidstløs og faldet overbord. Med en svømmevest kan du derfor risikere, at du vender med hovedet nedad, når du er blevet løftet til overfladen.

Til gengæld giver en svømmevest en meget bedre bevægelighed end en redningsvest. Du kan derfor ubesværet svømme en tur i havet ti og fra din båd med denne type vest på. Den er et fint alternativ til den almindelige redningsvest hvis:

  • Du er god til at svømme og gebærde dig i havet
  • Du har andre med om bord
  • Du har nemt ved at få tilkaldt hjælp

Det er naturligvis en forudsætning, at du selv kan vende dig, så dine luftveje er fri, ligesom det er vigtigt, at der er andre til stede, hvis du skulle blive bevidstløs. Svømmeveste har en opdrift på 50 Newton, hvilken er en del mindre end redningsveste, og derfor er det vigtigt, at du kan svømme, hvis du bruger denne. De er typisk lavet af PVC skum og med klik system eller snøre på fronten og naturligvis i reflekterende materiale.

Indkøb af veste

Der findes standard billige svømmeveste til under 200 kroner, og så findes der nogle lidt smartere letvægts typer. Disse vejer under 500 gram og giver derfor endnu bedre bevægelighed. Svømmeveste kan som så mange andre ting bestilles på nettet. Da der er tale om en sikkerhedsforanstaltning på skibet, bør du ikke sejle uden veste. Kniber det lidt med kontoen, så er det mere fornuftigt at tage et lille forbrugslån på nettet og så få råd til at købe vestene. Lån nemt og få pengene udbetalt samme dag, som du ansøger, og det tager kun et par minutter at ansøge om et lån på nettet, da alle oplysninger indhentes ved hjælp af dit NemID.

 

Overvejer du at investere i en svømmevest?

Overvejer du at investere i en svømmevest?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.