3 fisk der egner sig godt til grillen

Elsker du at grille, men har du ikke gjort dig så meget i at grille fisk, er det måske på tide at få lavet om på det i år. Der er rigtig mange fisk, der egner sig godt til netop grillen, og det behøver ikke at være svært at få gode resultater, når du vælger at tilberede din fisk på grillen i stedet for på komfuret eller i ovnen.

Hvis du elsker at grille, er det også sundt at prøve at grille noget nyt engang imellem. Alt afhængig hvem du spørger, vil der være en del grillentusiaster, der mener, at du kan grille alt. Så har du endnu ikke kastet dig over fisken, er det bare med at få det prøvet af i denne grillsæson.

Laks

En af de bedste og mest velsmagende fisk, du kan vælge at grille, er uden tvivl laksen. Laksen går hånd i hånd med rigtig mange forskellige lækre krydderier, og på grund af sit utroligt høje indhold af fedt, har den ingen problemer med at klare den høje varme, den bliver udsat for ved at blive lagt på grillen.

Når du griller en laks, er det en rigtig god idé at lægge den på grillen med skindet nedad, hvis du vel og mærke ikke griller den i folie. Den skal kun have meget lidt tid på den anden side, så start ud med at grille den på skindet for at få det bedste resultat.

Havtaske

Hvis du er vild med hummer, vil du også godt kunne lide havtaske, da smagen minder meget om den smag, du får i en hummer. Fordelen ved at grille havtaske i stedet for hummer er, at prisen på havtaske er langt mindre, end hvis du skal ud og have fat i hummer. Så prøv også gerne havtaske på grillen i år.

Havtasken kan nemt kombineres med en lang række krydderurter for at få den bedste smag. Prøv for så vidt som muligt at lade havtasken ligge ude i et godt stykke tid, inden den skal på grillen, så den har en højere temperatur, når den endelig skal grilles.

Helleflynder

Helleflynder kan godt være lidt mere udfordrende at få grillet rigtigt, da det magre kød ikke tåler nær så meget varme som eksempelvis laksen. Derfor kan det være en god idé at pakke helleflynderen ind i eksempelvis staniol, så den er mere beskyttet mod den direkte varme.

Lægger du din helleflynder direkte på risten, får du svært ved at kontrollere resultatet, og derfor er der stor risiko for at få givet den for meget. Ved at putte den i staniol med de ønskede krydderurter eller øvrigt tilbehør, får du en langt mere velsmagende helleflynder i sidste ende.

3 fisk der egner sig godt til grillen

3 fisk der egner sig godt til grillen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.