3 tips: Sådan forbereder du dig til en fiskekonkurrence

3 tips: Sådan forbereder du dig til en fiskekonkurrence

3 tips: Sådan forbereder du dig til en fiskekonkurrence

Elsker du at fiske? At kaste snøren ud og håbe på bid? Hvis ja, så er du en af mange. Lystfiskeri er en populær fritidsaktivitet for mange danskere – og for nogle endda på professionelt niveau. I Danmark er der mange steder, hvor man kan fiske. Der er masser af åer, vandløb, naturlige søer og selvfølgelig også havet. Det kræver ikke meget andet end en fiskestang, noget madding og et fisketegn, og så er du i gang.

Hvorfor overhovedet være med i en fiskekonkurrence?

Mange vælger at kaste sig over lystfiskeri, fordi det er forbundet med stor frihed. Du kan f.eks. selv bestemme, hvornår du vil fiske – medmindre du selvfølgelig fisker i en put and take-sø. Du kan fiske alene, og du kan fiske sammen med andre, hvis du har lyst til lidt selskab. Hvis du ikke lige kender nogen, der også kan lide at fiske, så er det en god idé at melde sig til fiskekonkurrencer. Her er rig mulighed for at møde andre mennesker, som deler den samme interesse og måske få nogle nye bekendtskaber.

Tip 1: Få en god nattesøvn

Når man er lystfisker og stiller op i en fiskekonkurrence, må man indstille sig på, at man ofte skal meget tidligt op. Det skyldes både, at der er stor konkurrence om, hvem der kan finde de bedste pladser at fiske fra. Det skyldes også, at det gælder om at udnytte tiden på konkurrencedagen, så ens snøre er længst mulig tid i vandet. Når man nu skal så tidligt op, er det vigtigt at få en god nattesøvn. Her spiller dit valg af seng en vigtig rolle for kvaliteten af din søvn, så vær omhyggelig, når du skal vælge seng.

Tip 2: Brug den rigtige madding og det rigtige udstyr

Der findes alverdens former for grej og madding, og særligt som nybegynder er det ikke til at finde hoved og hale i. Det bedste råd er, at du gør dig klart, hvad for noget udstyr du ikke kan undvære. Det er f.eks. fiskestang, kroge, blink og et net til hale fisken op af vandet, hvis du er så heldig at få bid. Når det kommer til madding, skal du være opmærksom på, hvad det er for en type fisk, du ønsker at fange. Nogle typer madding egner sig bedre til bestemte typer fisk.

Tip 3: Pak en god madpakke

Du er altså stået tidligt op, du har købt alt det vigtige udstyr, og så er du klar til at tage af sted – næsten i hvert fald. For det er mindst lige så vigtigt, at du får lavet en god madpakke, så du har forsyninger til hele dagen. Pak også gerne en termokande med kaffe, så du kan holde varmen og få lidt ekstra energi, hvis det skulle blive nødvendigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.