Få dit livs vandoplevelse med undervandsjagt

Undervandsjagt er på vej frem i Danmark. Vi har masser af farvande rundt om i landet, der egner sig særlig godt til undervandsjagt. Det er den perfekte vandoplevelse til dem, der har lyst til at prøve kræfter med havet.

Er du træt af at stå på kajen og fange fiskene fra afstand? Måske har du længe haft lyst til at hoppe i vandet og teste dig selv mod havet, fange fisk og krabber som man gør andre steder i verden. Undervandsjagt er stærkt på vej frem i Danmark, og nu kan du tage del i vandoplevelsen med det rette udstyr.

Find det rette udstyr til undervandsjagt

Undervandsjagt er i visse kredse også kendt som harpunfiskeri. Man afsøger havbunden stille og roligt med en harpun og slår til, når man ser sit bytte. Man bevæger sig henad havbunden frit og lydløst, så man kan snige sig op på sin fisk. Det er dog vigtigt, man har udstyret i orden, inden man kaster sig i havet.

En våddragt er helt essentielt for, at du kan holde varmen. Selv på sommeraftener bliver vandet koldt i mørket, og derfor må man starte her, så kroppen holder på temperaturen.

Dernæst er svømmefødder vigtige, så du kan bevæge dig hurtigt igennem vandet. Du skal selvfølgelig også have en harpun, så du kan fange den fisk, du har fået øje på. De få i mange forskellige slags, store som små, alt afhængig af de fisk, man ønsker at fange.

I modsætning til almindelig dykning, så benytter undervandsjægere sig ikke af iltbeholdere i deres jagt. Det foregår kun med lungerne. Til gengæld er det vigtigt med den rette dykkermaske med snorkel til, så man har frit udsyn og samtidig holder næsen fri af vand. Så kan man ligge i vandoverfladen og trække luft ind via snorklen.

Sikkerhed først

For at få det bedste udbytte, jager de fleste om natten i mørke. Derfor er en lygte vigtig, ellers er det umuligt at fange fisk med en harpun. Men når det er mørkt, er det vigtig at overveje sikkerheden først og fremmest. Dykning er langt fra ufarligt, og derfor må sikkerheden komme i første række.

Du kan derfor overveje en dykkerbøje, det hjælper dig først og fremmest med at slæbe noget af dit udstyr med ud på vandet, men det kan også være en hjælp, så folk let kan se dig i mørket. Der findes flere dykkerflag til. Du kan også overveje et dykkerur, der altid fortæller dig, hvad klokken er. På den måde kan du finde ud af tidevandet, så du ikke ender i en uheldig situation, hvor du bliver trukket med til havs.

Vi ønsker dig god jagt i det danske farvand.

Få dit livs vandoplevelse med undervandsjagt

Få dit livs vandoplevelse med undervandsjagt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.