Prøv disse typer af fiskegrej

Har man lystfiskeri som interesse, har man med sikkerhed prøvet en masse forskelligt grej af i tidens løb. En lystfisker kommer til at afprøve en del forskelligt fiskegrej i løbet af sin fiskekarriere og man finder med tiden ud af hvad man synes virker og hvad der ikke virker.
Som de fleste lystfiskere, der har været i gamet et stykke tid, virker noget grej bedre på nogle fisk end andre – derfor er der med rette også lavet grej tilpasset den enkelte fisk. Gedden er en udpræget rovfisk og skal have noget endegrej at jagte, hvor fladfisken spiser orme og lignende fra bunden og derfor ofte fiskes med agn.

Mindre kendt fiskegrej du kan prøve af

Fladfiskeskeen

Fladfiskeskeen er en form for fladfiskeforfang, som mange ikke kender. Fladfiskeskeen er som navnet antyder formet som en ske. Man bruger fladfiskeskeen som et forfang, hvor der bindes krog og agn efter.

Skeen har den fordel, at den er udformet til at hvirvle sand op fra bunden. Derfor kan du få fiskens opmærksomhed med små spins og vip med stangen, som på havbunden resultere i at fladfiskeskeen får fiskens opmærksomhed.

Fire bait

Powerbait er for mange kongen af agn til put and take fiskeri. Powerbait har i mange år vist sit værd i de danske ørredsøer, men vil man prøve en anderledes bait af, har det amerikanske mærke Fire Bait lavet en super bait til regnbueørrederne i put and take søen. Fire bait’en fås i 16 forskellige smags/farvenuancer, så der kan i den pågældende sø testes forskellige af. Den mest populære bait fra Fire Bait er dog varianten kaldet Chartreuse/Garlic.

Sildeforfang til makrellerne

De fleste nye fiskere bruger et makrelforfang når de skal fange makreller. Nogle gange kan det dog være en god ide at teste et sildeforfang af til makrellerne i stedet. Mange grejmærker laver makrelforfangene med for store kroge, hvilket givere en lavere andel af makreller på krogen, da mindre kroge som hovedregel fanger mere, indtil de bliver for små til den pågældende fisk. Får du mange hug men misser ofte fisken, kan det være en god indikation på, at den krog du bruger på endegrejet er for stor, og der kan være grobund for at teste en mindre af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.